آخرین آمارها از سرعت اینترنت ثابت و همراه در ایران و جهان

بینو؛؛ سرعت اینترنت در سراسر جهان همواره یکی از دغدغه های کاربران است. در جهان مدرن اینترنت بیش از هر زمان دیگری استفاده می­شود. به لطف تکنولوژی همواره می­توانیم از مزایای این فناوری بیش از هر زمانی و با سرعت و کیفیتی بهتر استفاده کنیم.

 

این روزها که ویروس کرونا در همه جهان گسترش یافته و افراد را به خانه‌نشینی مجبور کرده، افراد بیشترین اوقات خود را با استفاده از اینترنت می‌گذرانند و البته سرعت اینترنت از مواردی است که همواره مشکل داشته؛ خصوصا در شرایطی که افزایش ترافیک، منجر به کندی در شبکه بسیاری از کاربران هم شده است. در این میان علاوه‌بر امکانات دورکاری و آموزش آنلاین، بسیاری اوقات فراغت خود را به سرگرمی می‌پردازند و از ابزارهای نوظهور الکترونیکی مثل تلویزیون‌های‌4K  تا دستگاه‌های پخش ویدیوهای آنلاین و بازی‌های ویدیویی استفاده می‌کنند.

 

وقتی صحبت از سرعت اینترنت می‌شود، استفاده از کلمات تخصصی ممکن است کمی گیج‌کننده باشد، اما به‌طور خلاصه، سرعت‌های اینترنتی معمولا با مگابیت‌برثانیه یا Mbps اندازه‌گیری می‌شود و هرچه این نرخ بالاتر باشد، اینترنت سریع‌تر خواهد بود. هر مگابیت یک‌هشتم یک مگابایت است (برای مثال دانلود یک تصویر ۱۰ مگابایتی با سرعت یک مگابیت‌برثانیه، ۸۰ ثانیه طول می‌کشد.)

 

سرعت اینترنت بیشتر هنگام تماشای تلویزیون آنلاین، دانلود فایل‌های حجیم یا مرور شبکه‌های اجتماعی اهمیت پیدا می‌کند. هرچه سرعت دانلود بیشتر باشد، می‌توان از داده‌های بیشتری نیز استفاده کرد و این حالت برای محتواهای با کیفیت بالا که به جریان دانلود ثابت نیاز دارد که کیفیت تصاویر را به حداکثر برساند، ایده‌آل است.

 

سرعت آپلود هم زمانی اهمیت دارد که پای محتوای مشارکتی در میان باشد، به طور مثال هنگامی که یک تماس ویدیویی برقرار می­شود یا اینکه اگر بخواهیم فایل‌های خود را در سرویس ذخیره فضای ابری خود آپلود کنیم. به‌طور کلی، نرخ دانلود همیشه بالاتر از نرخ آپلود است.

 

هر ساله و در بازه­های زمانی متفاوت برخی نهادهای تخصصی به بررسی سرعت و کیفیت خدمات اینترنت ارائه شده در کشورهای جهان بر اساس معیارهای بعضا متفاوت می­پردازند و رده بندی کندترین و سریع ترین اینترنت دنیا را منتشر می­کنند.

 

وبسایت «اسپیدتست» طبق روال هر ماه، آماری از وضعیت اینترنت در ماه ژوئیه 2021 (مرداد1400)ارائه کرده است. در جدیدترین گزارش اسپیدتست کندترین و پرسرعت ترین اینترنت جهان به همراه جایگاه ایران در این لیست ارائه شده است

 

بر اساس این گزارش، میانگین سرعت اینترنت موبایل در جهان در ماه گذشته اندکی کاهش داشته و از 55.34 مگابیت بر ثانیه ماه ژوئن، به 55.07 مگابیت بر ثانیه رسیده است. میانگین سرعت آپلود  12.35 مگابیت بر ثانیه و میزان تأخیر 37 میلی ثانیه گزارش شده است. در بخش اینترنت ثابت، میانگین سرعت در ماه ژوئیه بهبود پیدا کرده و دانلود به 107.50 و آپلود به 58.27 مگابیت بر ثانیه رسیده است. میزان تأخیر نیز 20 میلی ثانیه باقی مانده است.

 

 

 

کندترین و پرسرعت ترین اینترنت جهان در ماه ژوئیه 2021

امارات متحده عربی پرسرعت‌ترین اینترنت موبایلی را در اختیار دارد. میانگین سرعت دانلود در این کشور 190.03 مگابیت بر ثانیه است. کره جنوبی، قطر، چین و قبرس پس از آن در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

 

 

در بخش اینترنت ثابت موناکو با میانگین سرعت دانلود 256.70 مگابیت بر ثانیه پرسرعت‌ترین اینترنت ثابت جهان را در اختیار دارد. سنگاپور، هنگ کنگ، تایلند و رومانی پس از آن، رتبه‎‌های بعدی را به خود اختصاص داده‌اند.

 

کشور افغانستان با میانگین سرعت 6.71 مگابیت بر ثانیه کندترین اینترنت موبایل در جهان را در اختیار دارد. پس از آن ونزوئلا، فلسطین، زیمباوه و بنگلادش در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

در بخش اینترنت ثابت ترکمنستان با میانگین سرعت دانلود 4.61 مگابیت بر ثانیه کندترین اینترنت را در ماه گذشته به شهروندانش ارائه کرده است. کوبا، یمن، سودان ونیجر پس از آن در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.

 

جایگاه ایران در رتبه بندی

میانگین سرعت دانلود اینترنت موبایل در ایران 31.65 مگابیت برثانیه  ثبت شده و با این سرعت ایران در بین 139 کشور، با یک پله سقوط در رتبه 79 قرار گرفته است.

در بخش اینترنت ثابت میانگین سرعت دانلود ایران 21.04 مگابیت بر ثانیه ثبت شده و با این سرعت در بین 180 کشور در رتبه 134 قرار گرفته است.

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اطلاعات مقاله