متن‌بازکردن الگوریتم و قابلیت‌های جدید توییتر را بهتر از همیشه می‌کند؟

بینو؛؛ سرانجام پس از جنجال‌های فراوان شب گذشته (25 اوریل 2022)؛ (5 اردیبهشت 1401) در ساعت 14 و چند دقیقه به وقت محلی و 23 و چند دقیقه به وقت ایران، توییتر حاضر به پذیرش پیشنهاد ایلان ماسک برای تصاحب این شبکه اجتماعی شد. نکته جالب توجه آنکه همانگونه که در بیانیه رسمی توییتر نیز آمده هیات مدیره این شرکت پیشنهاد ایلان ماسک را برای خرید این شبکه اجتماعی به مبلغ 44 میلیارد دلار پذیرفته است. در واقع ثروتمندترین مرد جهان شرکت را با قیمت 54.20 دلار برای هر سهم خریداری کرد، یعنی همان قیمتی که در پیشنهاد اولیه او در 14 آوریل (25 فروردین) تأکید شده بود.

توییتر در بیانیه‌اش تاکید دارد فرآیند تصاحب کامل این شبکه‌ی اجتماعی به دست ایلان ماسک که مشروط به تأیید سهام‌داران و دریافت تأییدیه‌ی نهادهای تنظیم مقررات است تا پیش از پایان سال جاری میلادی تکمیل می‌شود. در حال حاضر این قرارداد به اتفاق آراء توسط اعضای هیأت‌مدیره‌ توییتر پذیرفته شده است.

ایلان ماسک در بیانیه‌ای که همراه با اطلاعیه منتشر شد، «آزادی بیان» را بستر یک دموکراسی کارآمد خواند و گفت: «توییتر در واقع میدان یک شهر دیجیتالی است که در آن موضوعات حیاتی برای آینده بشریت مورد بحث قرار می‌گیرد». ماسک مدعی است که می‌خواهد با بهبود محصولات و با اضافه کردن قابلیت‌های جدید، متن‌باز کردن الگوریتم‌ها جهت افزایش اعتماد، شکست دادن ربات‌های هرزنامه و احراز هویت همه انسان‌ها، توییتر را بهتر از همیشه کند.

پاراگ آگراوال، مدیرعامل توییتر (که چندی پیش جایگزین جک دورسی شد) نیز این معامله را تحسین کرد. آگراوال در بیانیه ای گفت: «توئیتر هدف و ارتباطی دارد که بر کل جهان تأثیر می گذارد. عمیقاً به تیم‌هایمان افتخار می‌کنیم و از اقدامی که هرگز تا این حد اهمیت نداشته انگیزه می‌گیرم.»

استعفای جک دورسی را از اینجا بخوانید

 

ایلان ماسک برنامه خود را برای تامین مالی این قرارداد در پرونده کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده  (SEC)در روز پنجشنبه ارائه کرد که شامل 25.5 میلیارد دلار وام و 21 میلیارد دلار سرمایه شخصی است. تحلیلگران بر این باورند که وام سنگین ۲۵ میلیارد دلاری ممکن است سالانه یک میلیارد دلار هزینه به توییتر تحمیل کند. این مقدار معادل ۲۰ درصد از کل درآمد سالانه توییتر است.

کمی پس از اینکه ماسک طرح خرید را اعلام کرد، هیئت مدیره توییتر استراتژی «قرص سمی» را افعال کرد و نشان داد که قصد دارد در برابر خرید ایلان ماسک مقاومت کند. با تکیه بر این استراتژی تمامی سهام‌داران توییتر به‌غیر از ایلان ماسک می‌توانستند سهم بیشتری را با تخفیف خریداری کنند.

در خصوص استراتژی «قرص سمی» اینجا بخوانید

 

این استراتژی به‌طور غیرمستقیم نشان داد هیأت‌مدیره‌ توییتر با پیشنهاد ماسک مخالف است. حتی یکی از سهام‌داران بزرگ توییتر نیز مدتی پیش در توییتی نوشته بود اشتیاقی به تصاحب توییتر توسط ایلان ماسک ندارد. هنوز به‌طور دقیق نمی‌دانیم که چرا تصمیم اولیه‌ی توییتر تغییر کرده است.

چند روز پیش اعلام شده بود که ایلان ماسک ممکن است سراغ مذاکره‌ی مستقیم با تمام سهام‌داران توییتر برود و با پرداخت مبلغی مشخص سهام آن‌ها را بخرد. تحلیلگران گفتند چنین اقدامی هیئت‌مدیره‌ی توییتر را تحت فشار می‌گذارد تا با مدیرعامل اسپیس ایکس و تسلا وارد مذاکره شوند.

آنگونه که  Verge گزارش داده است مشخص نیست که چه چیزی منجر به تغییر دیدگاه شرکت شده است. روزنامه نیویورک تایمز روز دوشنبه گزارش داد که کارمندان توییتر با این اخبار اختلاف نظر دارند و اطلاعات کمی در مورد مذاکرات جاری دریافت می کنند.

در حال حاضر مشخص نیست که مالکیت ایلان ماسک چه تاثیری بر توییتر خواهد داشت یا اینکه او تغییرات را از کجا شروع خواهد کرد. هنگامی که ایلان ماسک برای اولین بار مالکیت 9.2 درصد از سهام خود را در توییتر فاش کرد، از کاربران توییتر در مورد ایجاد دکمه “ویرایش” نظرسنجی کرد، که توییتر قبلا در حال توسعه آن بود. اگرچه برخی این توسعه را به دروغ اوریل نسبت می دادند و برخی دیگر هم تاکید داشتند توییتر از سال گذشته بر روی این قابلیت متمرکز بوده است.

او بعداً پیشنهاد کرد تبلیغات از سرویس توییتر بلو (Twitter Blue) را حذف کنند، قیمت اشتراک آن را کاهش دهند ودوج کوین (Dogecoin) را به عنوان یک گزینه پرداخت اضافه کنند.

ایلان ماسک در انتقاد از اعتدال توییتر صریح بوده و خود را «مطلق خواه آزادی بیان» توصیف کرده و نگرانی هایی را درباره نحوه تعدیل این پلتفرم تحت کنترلش مطرح کرده است. ماسک در مصاحبه‌ای با کریس اندرسون در TED 2022 گفت: «این واقعاً مهم است که مردم این واقعیت و این درک را داشته باشند که می‌توانند آزادانه البته “در چارچوب قانون” صحبت کنند… به نظر من به طور کلی، خطر تمدن کاهش می یابد اگر اعتماد توییتر را به عنوان یک پلتفرم عمومی افزایش دهیم.»

ماسک ابتدا در 14 آوریل (25 فروردین 1401) پیشنهاد خرید توییتر را به قیمت 54.20 دلار برای هر سهم داد. این پیشنهاد به دنبال افشای ماسک مبنی بر به دست آوردن 9.2 درصد از سهام بود، اقدامی که او را به بزرگترین سهامدار حقیقی توییتر در آن زمان تبدیل کرد. زمانی به ماسک یک کرسی در هیئت مدیره شرکت پیشنهاد شد، اما این قرارداد خیلی زود از بین رفت، زیرا یک کرسی در هیئت مدیره مانع از خرید بیش از 14.9 درصد از سهام توییتر می شد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اطلاعات مقاله