به گزارش «بینو» در میان ابهامات مداوم در مورد خرید توییتر توسط ایلان ماسک، توییتر آخرین به روز رسانی عملکرد خود را به اشتراک گذاشته است که افزایش کاربران فعال را منتشر کرده است، اما کاهش درآمد نسبت به سال گذشته را به همراه دارد که دلیل آن شرایط چالش برانگیز بازار است.
توییتر نتایج سه ماهه دوم خود را روز 22 جولای اعلام کرد که نشان دهنده کاهش غیرمنتظره درآمد و زیان خالص 270 میلیون دلاری است. این شرکت دلیل این موضوع را کشمکش حقوقی خود با «ایلان ماسک»، مدیرعامل تسلا و همچنین تضعیف «بازار تبلیغات» میداند. همچنین گفته شده که هزینههای مربوط به معامله ماسک در سه ماهه دوم سال 2022 حدود 33 میلیون دلار بوده است.
توییتر از درآمد 1.2 میلیارد دلاری در سه ماهه دوم 2022 خبر داد در حالی که طبق برآورد تحلیلگران این رقم باید به 1.3 میلیارد دلار افزایش پیدا میکرد. در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته نیز درآمد توییتر 1 درصد کاهش داشته است.
مانند بسیاری از همتایان خود در رسانههای اجتماعی، توییتر نیز با کاهش شدید هزینههای تبلیغاتی مواجه است. درآمد تبلیغاتی توییتر تنها 2 درصد افزایش یافته و به 1.08 میلیارد دلار رسیده است که به میزان قابل توجهی کمتر از 1.22 میلیارد دلاری انتظارات تحلیلگران است.
کاهش غیرمنتظره 1 درصدی درآمد توییتر به 1.18 میلیارد دلار در حالی رخ داد که کسبوکارهای تبلیغاتی تحت تأثیر عواملی چون تورم، افزایش نرخهای بهره و جنگ در اوکراین تحت فشار قرار گرفتهند. همه این موارد باعث شده تا شرکتها بودجه تبلیغاتی خود را کاهش دهند.
لازم به ذکر است که در حال حاضر توییتر تنها رسانهای نیست که با کاهش غیر منتظره روبه رو میشود، اسنپ، صاحب پلتفرم رسانه اجتماعی اسنپ چت، که به درآمد تبلیغاتی نیز متکی است، پس از از دست دادن انتظارات درآمدی، شاهد کاهش بیش از 25 درصدی سهام خود بود. همچنین سایر شرکتهای فناوری از جمله پینترست، گوگل و متا مالک فیسبوک از ابتدای سال 2022 با کاهش شدید قیمت سهام، ضرر و زیان قابل توجهی را متحمل شدهاند.
توییتر در سه ماهه دوم سال جاری 270 میلیون دلار زیان خالص داشته، در صورتی که در مدت مشابه سال گذشته شاهد سود 66 میلیون دلاری بود.
با این حال، یک نقطه روشن در این گزارش، افزایش تعداد کاربران توییتر بود. افزایشی که نزدیک به 9 میلیون نفر بوده است. تعداد کاربران فعال روزانه توییتر، به 237.8 میلیون رسید که بالاتر از برآوردهای 236 میلیونی تحلیلگران است. این شامل رشد سالانه کاربر 14.7 درصدی در ایالات متحده و 17 درصدی در سایر نقاط جهان است.
همانطور که در نمودار زیر پیداست، بیشتر رشد کاربران از بازارهای بین المللی حاصل شده است، به طوری که توییتر تنها 2 میلیون کاربر جدید در ایالات متحده اضافه کرده است. توییتر طی سه سه ماهه گذشته، پس از رکود رشد در میان کاربران آمریکایی برای تقریبا دو سال، 5 میلیون کاربر آمریکایی دیگر اضافه کرد.
آنچه در این نمودار حائز اهمیت است این است که توییتر در طول دولت ترامپ رئیس جمهور سابق امریکا، هیچ افزایش قابل توجهی در تعداد کاربران ایالات متحده مشاهده نشده است. در صورتی که، از زمانی که شبکه اجتماعی توییتر، ترامپ را در ژانویه 2021 ممنوع کرد، تعداد کاربران آمریکایی آن افزایش یافت.
توییتر جزئیاتی از 7 میلیون کاربر جدید خود ارائه نکرده است، اما ژاپن و هند همچنان دومین و سومین پایگاه کاربران بزرگ توییتر پس از ایالات متحده هستند.
اما موضوعی که مطرح است این است که توییتر همچنان با دولت هند بر سر فشار دولت برای سانسور برخی محتواها و افراد اختلافاتی دارد. توییتر از برخی از این دستورات پیروی کرده و در مقابل برخی دیگر مقاومت کرده است. سرپیچی از قوانین میتواند باعث شود توییتر با ممنوعیت بالقوهای در بازار هند روبرو شود و اگر توییتر کاربران خود در هند را از دست بدهد، همانطور که شبکه اجتماعی تیکتاک انجام داد، میتواند ضربه بزرگی به توییتر وارد کند.
توییتر همچنین خاطرنشان کرد که هزینهها و مخارج آن در سه ماهه دوم 1.52 میلیارد دلار بوده است که نسبت به سال گذشته 31 درصد افزایش داشته است. که از این میزان 33 میلیون دلار هزینه معامله با ایلان ماسک بوده و هزینه های مربوط به اخراج کارمندان تقریباً 19 میلیون دلار بوده است.
سهام توییتر با 0.8 درصد افزایش به 39.84 دلار رسید که بسیار کمتر از قیمت 54.20 دلاری هر سهمی بود که ایلان ماسک در ابتدا با خرید توییتر موافقت کرده بود.
این شرکت قبلاً هدف خود را برای رسیدن به 315 میلیون کاربر روزانه تا پایان سال 2023 و افزایش درآمد سالانه به 7.5 میلیارد دلار در مدت مشابه تعیین کرده بود.